Historia

Året var 1969, Leif Östman jobbade på Obs Stormarknad i Västerås. där hans uppgift var att ha hand om reklamen i butiken. Men efter några år, närmare bestämt 1971, så flyttade han på sig och började på Roos Neon. Här fick han lära sig allt om neon och skyltar, för att några år senare känna sig mogen att starta eget.

 

1973 startades Skylt & Neon Leif & Ellinor Östman AB hemma i villan, där garaget fick agera verkstad att bygga skyltar. Företaget expanderade med hjälp av storkunder som VIVO Mellansverige. Senare kom även andra stora företag som t ex D-gruppen, Spar Inn, JULA postorder (numera JULA AB) m.fl. och ville ha hjälp med sina skyltar.

 

1985 gjordes den första riktigt stora investeringen i företaget, då man köpte in en dator med skärplotter för att effektisera och bemöta efterfrågan på skyltarna. Datorn hade ett stort minne på hela 360 byte(!) och kunde skära ut tetxer på skärmaskinen, dock gick det inte att se hur texten såg ut innan den redan var skuren. Det enda man kunde se innan var höjd och längd. Hela paketet kostade 150.000 kr och då fick man med hela 3 stycken typsnitt. Ville man ha flera fick man betala 5.000 kr per typsnitt. Som tur var så har ju datorerna utvecklats och även priserna sjunkit radikalt, då man får ca 50 st ganska bra laptops för samma peng i dagens läge.

 

Med den nya datorn kunde man nu öka produktionshastigheten, företaget hade nu ökat till 4 st anställda och garaget och villan började nu bli lite väl trångbott. Så 1987 köptes en tomt på
Erikslund, där man byggde en 400 kvm stor lokal (Nuvarande Tzatziki Kolgrillsbar), som tre år senare byggdes till med ytterligare 400 kvm verkstadsyta. Noterbart är att de enda företag som ligger på Erikslund nu, förutom Skylt & Neon, var Motospeed, Proffsrepro och hotellet Raka vägen. Resten av ytan var åker och skog.

 

Skyltproduktionen flyter på bra och man har nu anställt ytterligare en medarbetare för att bemöta orderingången. Skyltar och bildekorer produceras nu för fullt och man bestämde sig 2005 för att bygga en bilhall (nuvarande Scrapbooking) för att separera den från verkstaden och inte ta upp vekstadsgolvet. Hallen byggdes så man utan problem skulle få in både bussar, lastbilar och personbilar m.m.

 

Åren flyter på och en efter en börjar även sönerna Jimmy, Jonny och Jerry arbeta inom företaget, som fortsätter att expandera.

 

I slutet av 2011 började planeringen av att bygga en ny lokal, då lokalen på Erikslund än en gång började bli för trång och dessutom hade "några" fler företag än de fyra som fanns från början etablerat sig till ett gigantiskt köpområde med massor av trafik som följd.

 

Efter lite mellanlandning på Hälla kunde verksamheten flytta in i den nybyggda lokalen på 1000 kvm ute på Gilltunavägen. Där företaget åter igen är en av pionjärerna i etableringen av ett nytt område, med endast Arver Lastbilar som granne. Men ett Truck-stopp är planerat i nuläget och vem vet vad mer för grannar vi får här ute.... det får framtiden utvisa.

 

I dagsläget är det 10 st anställda i familjeföretaget, med kryddning från utsidan.

Vi som jobbar här

Jimmy Östman - Verkstad

Jonny Östman - Offert

Jerry Östman - Print/offert

Rickard Forsberg - Montör

Lars Häggqvist - Montör
Joakim Hasth - Montör

Daniel Rydberg - Montör
Tarja Östman - Ekonomi

Camilla Östman - Folie

Niclas Berglund - Fordonsdekor

Affärsidé

Utveckla, tillverka och marknadsföra skyltar för att lyckas med ditt företags profilering.

Vision

Skapa effektiva lösningar som bidrar till bättre profilering.

Värdegrund

Ärlighet mot kunder och medarbetare.
Innovativt tänkande.

Pressmaterial & filer

För mer information ring 021-300 125

Hört från kund

Er kan man lita på! /Erikslund shopping Center